Utarbeidet av Rikstrygdeverket Internasjonalt kontor 01.07.2005,
endret ved beslutning nr. 159 av 3. oktober 1995,
tilpasset ved EØS-komiteens beslutning nr. 82/97 (eøs1), se listen over EØS-tilpasninger om trygd.
under henvisning til artikkel 81 bokstav a) i forordning (EØF) nr. 1408/71 av 14. juni 1971 om anvendelse av trygdeordninger på arbeidstakere, selvstendig næringsdrivende og deres familiemedlemmer som flytter innenfor Fellesskapet, som pålegger den å behandle alle administrative spørsmål som oppstår i forbindelse med bestemmelsene i forordning (EØF) nr. 1408/71og forordning (EØF) nr. 574/72, og
ut fra følgende betraktninger:
Beslutning nr. 24 opphørte å gjelde da forordning (EØF) nr. 1408/71 og (EØF) nr. 574/72 trådte i kraft, men av hensyn til bestemmelsene i nevnte forordninger bør det treffes en ny beslutning.
I henhold til artikkel 101 nr. 3 i forordning ( EØF ) nr. 574/72 skal Den administrative kommisjon fastsette forretningsordenen for og sammensetningen av Revisjonsutvalget,
1. Det revisjonsutvalg som er omhandlet i artikkel 101 nr. 3 i rådsforordning (EØF ) nr. 574/72 skal hete ”revisjonsutvalget under De europeiske fellesskaps administrative kommisjon for trygd for vandrearbeidere”.
2. Revisjonsutvalget skal virke under De europeiske fellesskaps administrative kommisjon for trygd for vandrearbeidere, og mottar sine direktiver fra denne.
3. Revisjonsutvalget skal ha de oppgaver som er angitt i artikkel 102 nr. 1 og artikkel 113 nr. 3 i forordning ( EØF ) nr. 574/72.
4. Revisjonsutvalget skal uttale sig prinsipielt på grunnlag av dokumenter. Det kan kreve at de kompetente myndigheter skaffer alle opplysninger eller foretar de undersøkelser, som utvalget anser nødvendige for behandlingen av de saker det får til undersøkelse. Om nødvendig kan revisjonsutvalget, når presidenten for Den administrative kommisjon på forhånd har gitt samtykke til det, gi sekretæren, et annet medlem av sekretariatet eller bestemte medlemmer av revisjonsutvalget, myndighet til på stedet å foreta den undersøkelsen, som måtte være nødvendig for å gjennomføre utvalgets oppgaver. Presidenten for Den administrative kommisjon skal underrette vedkommende medlemsstats representant i Den administrative kommisjon om denne undersøkelsen.
5. Revisjonsutvalget skal bestå av to representanter utpekt av de kompetente myndigheter i hver av De europeiske fellesskaps medlemsstater.
Ethvert medlem av revisjonsutvalget kan i tilfelle forfall representeres av den suppleant, som er utpekt til det av de kompetente myndigheter.
6. Beslutninger treffes med enkelt flertall, idet hver medlemsstat bare har én stemme.
Utvalgets uttalelser skal angi om de er vedtatt enstemmig eller ved flertallsbeslutning. De skal eventuelt angi mindretallets standpunkter eller forbehold.
Dersom uttalelsen ikke er vedtatt enstemmig, skal revisjonsutvalget forelegge den for Den administrative kommisjon, sammen med en beretning som inneholder en redegjørelse for de motstridende synspunkter og deres begrunnelse. Utvalget skal utpeke en referent, som har til oppgave etter anmodning å meddele Den administrative kommisjon alle opplysninger som Kommisjonen anser formålstjenlige med henblikk på å avgjøre vedkommende uoverensstemmelse.
Referenten kan ikke velges blant representantene for de land som er berørte av uoverensstemmelsen.
7. Den representant for De europeiske fellesskaps kommisjon som har sete i Den administrative kommisjon, eller vedkommende suppleant, har rådgivende status i revisjonsutvalget.
Innenfor rammene av den tekniske bistand som Det internasjonale arbeidsbyrå skal gi Den administrative kommisjon i henhold til artikkel 80 nr. 2 i forordning (EØF) nr. 1408/71, kan de representanter for DIA som er utpekt til det, delta i revisjonsutvalgets møter.
8. Vervet som president for revisjonsutvalget skal utøves for et halvt år om gangen av et medlem fra den stat, hvis representant i Den administrative kommisjon i samme periode utøver presidentvervet i denne kommisjon.
Presidenten for revisjonsutvalget kan sammen med sekretariatet treffe alle tiltak med henblikk på en rask løsning av problemer som hører inn under revisjonsutvalgets kompetanseområde.
Presidenten for revisjonsutvalget skal som hovedregel være formann i arbeidsgruppene som har til oppgave å behandle problemer som hører inn under revisjonsutvalgets kompetanseområde; dersom presidenten ikke er i stand til å delta i møtene, eller dersom bestemte særlige problemer skal behandles, kan en annen person, som presidenten utpeker, delta i møtene i stedet for denne.
Den administrative kommisjons sekretariat skal forestå forberedelsen av revisjonsutvalgets møter, avholdelsen av møtene og utarbeide møtereferat. Sekretariatet skal treffe de tiltak som er nødvendige for utvalgets funksjon.
9. Revisjonsutvalget skal legge fram sitt arbeidsprogram for Den administrative kommisjon til forhåndsgodkjenning. Dagsordenen og tidspunktet for, samt varigheten av utvalgets møter skal fastsettes i samråd med presidenten for Den administrative kommisjon. Den administrative kommisjons sekretariat skal sende dagsordenen til revisjonsutvalgets medlemmer, til Den administrative kommisjons medlemmer og til Det internasjonale Arbeidsbyrås representanter minst 10 dager før hvert møte begynner. Innenfor samme tidsfrist skal Den administrative kommisjons sekretariat sende de dokumenter som vedrører møtet til de samme personer.
10. Reglene som er fastsatt i Den administrative kommisjons vedtekter og i brevvekslingen som er kunngjort i De Europeiske Fellesskaps Tidende nr. C 68 av 21. august 1973, skal om nødvendig få anvendelse på revisjonsutvalget.
11. Denne beslutning er kunngjort i De Europeiske Fellesskaps Tidende (C 96 av 13.11.1973, s. 2). Den får anvendelse fra 1. oktober 1972 i de seks medlemsstatene som grunnla Fellesskapet og, i henhold til tiltredelsestraktaten, fra 1. april 1973 for de tre nye medlemsstatene.